Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και ιστορικές αποφάσεις.

Το φάγαμε και αυτό το παραμύθι. Ο αγαπημένος μας προθυπουργός διασφάλισε τα συμφέροντα όλων εκτός των πολιτών της χώρας που κυβερνά. Συμφωνήσανε, υποτίθεται, στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου και με χαμηλότερο επιτόκιο. Δηλαδή δεν ξενερώνουμε ποτέ. Μαζί με συμφωνία πια για τις περιβόητες αποκρατικοποιήσεις. Πάρε κόσμε. Και θυμήθηκα την τελευταία φορά που ήμουν στον προαστειακό πριν καμιά εβδομάδα. Ούτε τα δρομολόγια δεν έχουν αναρτημένα. Απαξίωση. Ευκολότερο να το αποχωριστείς το παλιόπραμα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και σε κάθε επανάληψή της τείνει να γίνεται πιο δραματική. Στην Ελλάδα του 2011 οι άνεργοι και οι άστεγοι αυξάνονται. Μερικοί απο τους άστεγους πεθαίνουν. Μερικοί απο τους άνεργους εγκληματούν. Και η Ελλάδα προσκαλεί τους γείτονες να επωφεληθούν απο το ξεπούλημα. Όλη η κρατική περιουσία είναι διαπραγματεύσιμη. Έτοιμη προς διάθεση. Αερόδρομια, εμπορευματικοί σταθμοί, νοσοκομεία, κερδοφόρα κρατικά μερίδια σε εταιρίες. Και το σημαντικότερο, η μεταφορές, η πρόνοια, και η παιδεία ακολουθούν τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια στην «απελευθέρωσή τους». Κανένα αγαθό δεν είναι πια κοινοφελές. Είναι αγαθά που παραχωρούνται προς εκμετάλλευση στον μεγαλύτερο πλειοδότη.

Για αυτή τη στροφή εμένα δε με ρώτησε κανείς. Και δεν συμφωνώ. Αλλά μόνος μου δεν μπορώ να κάνω πολλά. Δεν ξέρω αν σε ρώτησε κανείς εσένα και αν συμφωνείς. Σκέψου το. Μήπως πρέπει να μαζευτούμε και εμείς, να κάνουμε μερικές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και να πάρουμε μερικές πραγματικά ιστορικές αποφάσεις?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s