Εκατοστά του δευτερολέπτου…

Το ξέρω πως πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί τι είναι η ζωή. Και εγώ. Ειδικά κάτι μυστήριες σαν κι αυτές που περνάμε εποχές. Τι είμαστε? Τι μας συνθέτει? Τι μας χαρακτηρίζει?Ερωτήσεις που την απάντησή τους ο καθένας νομίζει ότι έχει ή δεν έχει. Όλες αυτές τις αναζητήσεις μια φορά και ένα καιρό με ένα φίλο τις ονομάζαμε «φουφοσοφίες» Ευνόητο για κάποιους και δεν θα το πάω παραπέρα.

Σκεφτόμουν λοιπόν ότι μπορεί να μην ξέρω τι είναι η ζωή αλλά είμαι σίγουρος πια ότι είναι μικρότερη από μικρή που νομίζουμε ότι είναι. Σε χρόνο. Δεν μετράει ο χρόνος που περνάμε πάνω στον πλανήτη που μας φιλοξενεί, αλλά οι μικρές αποφάσεις που παίρνουμε σε μια απειροελάχιστη στιγμή. Μερικά δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσουμε με θυμό σε λόγια που αργότερα θα μετανιώσουμε, ένα δευτερόλεπτο πριν βάλουμε τον εγωισμό μας πάνω από τον άνθρωπο απέναντί μας, μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου πριν το μοιραίο σ’αγαπώ ή το πάτημα μιας σκανδάλης. Αυτός είναι ο χρόνος της. Μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου.

Για σκέψου το. Το έχεις νιώσει πολλές φορές. «Γαμώτο, αν σκεφτόμουν καλύτερα πριν….» αν είχες αναλογιστεί τι πας να πεις ή να κάνεις αυτά τα εκατοστά του δευτερολέπτου. Αυτό είναι λοιπόν. Τόση είναι η ζωή. Και σε αυτά τα εκατοστά του δευτερολέπτου, σκέφτομαι ξανά και ξανά: Να πατήσω το κουμπί που γράφει δημοσίευση?

Advertisements

4 comments

  1. lascapigliata

    Αν είναι εκατοστά του δευτερολέπτου και εσύ το σκέφτεσαι πολύ όμως, θα έχει περάσει η στιγμή πριν προλάβεις να τελειώσεις…

    • ypoptomousi

      Προφανώς. Όπως σε όλα τα πράγματα, και σε αυτό χρειάζεται να κρατάς τις ισορροπίες. Ευχαριστώ για την επικοινωνία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s