Τα ξέρουμε όλα.

Ξαφνικά, εκεί που καθόμασταν στον ωραίο καναπέ μας μια τρομακτική δύναμη που όλοι έτρεξαν ατυχώς να εξηγήσουν, μας πήρε και μας σήκωσε  μας κατέβασε στις πλατείες με αρχή αυτή του Συντάγματος. Μετά από τόσα χρόνια αποχαύνωσης, βρώσης τηλεσκουπιδιών και αδιασταύρωτων φυτευτών πληροφοριών βγήκαμε στους δρόμους. Μαζί με εμάς βγήκε και η ατέλειωτη εγωπάθεια μας. Ο ατέλειωτος ξερολισμός μας. Από εκεί που ότι κοντινότερο είχαμε στη δημοκρατία ήταν η ψηφοφορία στο greek idol και στο dancing with the stars, ξαφνικά γίναμε όλοι ειδικοί στην αυτοοργάνωση και τις λαϊκές συνελεύσεις. Αποκτήσαμε λόγο αυθεντίας σε όλα και για όλα. Τρέξαμε να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε αν θα βγει αποτέλεσμα ή αν το κοινό είναι απολιτίκ και αν η διαδικασία των συνελεύσεων είναι η σωστή. Και όταν οι συνελεύσεις βγάζουν κάτι που δε μας αρέσει η διαδικασία είναι πάντα κακή. Όταν ακούμε κάτι που μας πατάει κάποιο κρυφό κουμπί το λοιδορούμε μέχρι τέλος. Δεν αντιλαμβανόμαστε τη μοναδική ιστορική στιγμή που ζούμε, δεν καταλαβαίνουμε ότι ακόμα εκπαιδευόμαστε στο να επικοινωνούμε. Όχι βέβαια γιατί τα ξέρουμε όλα. Τα μάθαμε πριν γίνουν. Για αυτό και διακόπτουμε τον άλλο πριν τελειώσει αυτό που λέει. Για αυτό και δεν μας νοιάζουν οι διαδικασίες που αποφασίσαμε όλοι μαζί. Γιατί τα ξέρουμε όλα. Γιατί όλοι οι άλλοι είναι πρόβατα που υποκινούνται, και διαχωρίζονται σε φανταστικούς πανωκάτους που δεν ξέρουν τι θέλουν, ενώ εμείς τα ξέρουμε όλα. Και συνεχίζουμε ξέροντας τα όλα να μην λέμε τίποτα. Να μην προτείνουμε, να μην επικοινωνούμε. Να μην αρπάζουμε την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Γιατί τα ξέρουμε όλα. Και φαίνεται. Χρόνια τώρα.

Advertisements

19 comments

 1. Nikos LeFou Pierrot

  ναι τα έχουμε πει .. και ξέρεις την άποψη μου .. Ο καθένας θα δώσει τη μάχη του εκεί που ξέρει καλύτερα … άλλος με φωτιά , άλλος με τα λόγια άλλος με ότι έχει μέσα στην ψυχή του ..εγώ αυτό έχω να προσφέρω πάντως…. και κάποια άλλα …΄Το μυαλό μας να έχουμε καθαρό … Γιατί εκεί είναι ο στόχος τους !!!!

 2. Nikos LeFou Pierrot

  http://www.dimitrisplace.freehost.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=61%3Aathorivaopla&lang

  Εγώ παραθέτω το παραπάνω link !!!!
  Και συνεχίζοντας θέλω να πω πως μονάχα με υπομονή κι επιμονή κερδίζεται το οτιδήποτε. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε και να συνομιλούμε. Να συγκοινωνούμε μέσα σε αυτό το κόσμο που μας έμαθαν πρώτα να κρίνουμε χωρίς να βουτάμε τα πόδια μας στη θάλασσα. Οι κύριοι αυτοί θρονιάζονται στα πανάκριβα γραφεία τους με την νεοτρέντικη αισθητική τους και το δήθεν που τους ακολουθεί αλλά κανείς απο αυτούς δεν έχει περάσει απο τη πλατεία να δει το κράμα των ανθρώπων. Ναι θα συνυπάρξω με τον τοξικομανή, τον δηθενάκια, τον καμάκουλα αλλά και με αυτούς που θέλουν ν’ αλλάξουν κάτι και πρώτα απ’ όλα τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν με ρώταγες πριν κάποια χρόνια η απάντησή μου θα ήταν » Ντού απο παντού, μπουκάλια με φωτιά , καταστροφή και χάος σε όλο της το μεγαλείο». Ακόμα πιστεύω στην σύγκρουση και οτι αυτή κάποια στιγμή θα έρθει ( να υπενθυμήσω τον πόλεμο που μας κύρηξαν οι εξουσιαστές στις 15, 28, 29 /6 ) αλλά πλέον η στόχευση είναι πιο ψηλά, πιο καίρια, πιο δυνατή, πιο επείγουσα. Οι κύριοι αυτοί ας βγάλουν τον σκασμό και να μην κάνουν τα φερέφωνα γιατί τους πήραμε χαμπάρι χρόνια πριν … Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες!!!! Ξέρω πως ο τρόπος που διαλέγω εγώ να πολεμήσω δεν εγκρίνεται απο τους πολλούς αλλά χρειάζεται κι αυτός , όπως κι αυτός που θα κάτσει υπομονετικά να φάει τα δακρυγόνα. Όλοι χρειαζόμαστε και κανείς δεν περισσεύει. Ένα μωσαικό δεν φτιάχνεται απο ένα είδος μόνο αλλά απο πολλά διαφορετικά . Τα λέμε πλατεία … Όπως κάθε φορά τις τελευταίες 50 μέρες !!!!!

 3. airetistis

  Η επιδίωξη περισσότερης δημοκρατίας ή της άμεσης δημοκρατίας έχει περισσότερες δυσκολίες από όσες μπορούμε να φανταστούμε. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Αλλά η ίδια η αλληλεπίδραση στην πλατεία μας έχει κάνει σε όλους καλό. Αυτό θα είναι κέρδος ακόμη κι αν δεν πετύχουμε τίποτα άλλο.
  Συγχαρητήρια για το κείμενο, πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μάθουμε να ακούμε.

  • ypoptomousi

   Αυτό είναι. Αυτοκριτική με αυτιά που ακούν και γλώσσα που βουτάει στο μυαλό πριν μιλήσει. Πάμε παρακάτω.

   • Ερμής

    Όντως η γλώσσα πρέπει να βουτιέται στο μυαλό, ένας τεράστιος λόγος που μας ενώνει είναι το οτι την ζωή μας την κανονίζουν άλλοι! κανονίζουν πόσα θα παίρνουμε και πόσο θα αγοράζουμε! τι θα βλέπουμε! τι θα ακούμε! τι θα μαθαίνουμε! και η ενασχόλησή μας με τα κοινά τα αναιρεί όλα αυτά!

   • ypoptomousi

    Ναι γιατί θα μπορούμε πλέον να έχουμε λόγο. Και αυτό ενοχλεί. Ας συνεχίσουμε να ενοχλούμε λοιπόν… 😉

 4. νικος

  Όσο αφήνουμε τον μίζερο εαυτό μας να μας »ζυγώνει» τοτε πολύ απλά ότι κατάληξη έχει αυτο το κίνημα θα έχει αυτή που του αξίζει. Προτάσεις επί προτάσεων και οι περισσότερες εξ’ αυτων είναι απλά κωμικές. Αναζητούμε πλεκτάνες, ξένα κέντρα, διενέξεις για τα ονόματα τα πρόσωπα και τα συναφή. Κουράστηκα αλλά ξέρω πως το ίδιο το κίνημα θα τους ξεβράσει όλους όσους το επιβουλεύονται….Πίστη, αλληλεγγύη, συντροφικότητα…. και όλα τ αλλλα έρχονται

 5. Panos Sialakas

  Δυστυχώς αγαπητέ μου, και το βλέπω αρκετά στο Twitter από κατά τ’άλλα σοβαρούς χρήστες, αδυναμία να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στο Σύνταγμα… τώρα αυτή η αδυναμία είναι είτε άρνηση είτε δυσκολία ν’αντιληφθούν την ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι εξελίξεις και πως ο κόσμος (επιτέλους!) αντέδρασε στην παρακμή της χώρας και τα χειρότερα που έπονται.

   • Panos Sialakas

    Εχεις δίκιο. Μην ξεχνάς όμως, πολλοί αδυνατούν γιατί είναι ακόμα προσκωλλημένοι σε ιδέες και απόψεις του παρελθόντος… πχ. ο ΓΑΠ κάνει ότι μπορεί.

    Αλλοι έχουν συμφέροντα = δημοσιογράφοι και μίντια.

    Και άλλοι…απλά δεν μπορούν να το καταλάβουν.

    Κουραστικό είναι, αλλά δεν μπορεί να ανακόψει την δυναμική της αντίδρασης. 😉

   • ypoptomousi

    Ναι σαφώς. Όλα όσα λες είναι πραγματικά. Και αυτή η δυναμική της αντίδρασης είναι που κάνει κάποιους να αντέχουν ακόμα να ρισκάρουν και να φθείρονται καθημερινά.

 6. mhtsos o spazokoybentas

  αν και υποπτο το μουσι σου το μυαλο σου και ο λογος σου ειναι ορθος…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s