Δεν υπάρχει πρόταση…

Είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία όπως έχω ξαναγράψει η εύκολη κριτική. Τελευταίο της καμάρι, που πολλοί «έγκριτοι» αρθρογράφοι και «ειδικοί» συμπολίτες μας χρησιμοποιούν, είναι το «Δεν υπάρχει πρόταση από την πλατεία-τις πλατείες.»

Τι θέλεις αγαπημένε μου συμπολίτη, γείτονα, αδερφέ? Να σου φέρουν κάτι έτοιμο? Δεν μπορείς να πάρεις την ευθύνη του να μιλήσεις, να διαβουλευτείς, να συνθέσεις? Και πες ότι δεν σε έμαθαν.  Δεν πιστεύεις ότι είναι ώρα να αρχίσεις να μαθαίνεις? Δεν καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είσαι?

Να σου θυμίσω πως όλες αυτές οι έτοιμες προτάσεις σε έφεραν μέχρι εδώ.

Γιατί συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου όπως σε αντιμετωπίζουν τόσα χρόνια αυτοί που σε πούλησαν? Γιατί αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σαν ένα άβουλο ον, που απλά θα μασήσει στο επόμενο πολιτικό τερτίπι που θα πάνε να του πουλήσουν?

Νομίζεις ότι επειδή πέρασαν κάποια από τα συμφωνημένα σχέδια τους θα σε αφήσουν ήσυχο? Γελιέσαι. Αν δεν κάνεις κάτι θα σε εξαφανίσουν. Και σένα και τα παιδιά σου.

Είναι ώρα να καταλάβεις ποιος είσαι και τι ρόλο παίζεις σε αυτή τη κοινωνία. Είναι ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Ξεβολέψου. Κατέβα σε μια ρημαδοπλατεία και πάρε και άλλους μαζί σου. Η πρόταση θα φτιαχτεί εκεί. Από όλους μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s