Μοναξιά…

Είναι στενάχωρο να είσαι μόνος. Όσα χρόνια και να το ζεις έρχονται οι στιγμές που γονατίζεις. Ειδικά τις στιγμές που νομίζεις ότι κατάφερες να βρεθείς με ανθρώπους που μοιράζονται μαζί σου τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες σκέψεις και θέλουν να κάνουν κάτι πραγματικά. Που νομίζεις ότι είναι διατεθειμένοι, όχι επειδή είναι «επαγγελματίες» του είδους αλλά γιατί έχουν καταλάβει την ανάγκη, να αφήσουν στην άκρη τις μικρές ζωές τους και να στοχεύσουν σε κάτι μεγαλύτερο.

Είναι στενάχωρο να ακούς μπράβο για όσα λες, και να συμφωνούν όλοι μαζί σου και να λένε τι ωραία που τα λες, και την κρίσιμη στιγμή, την στιγμή που πρέπει να είναι εκεί να μη είναι κανείς. Είναι στενάχωρο να διαπιστώνεις ότι παρ’όλες τις κραυγές τους για αδικία, τα παράπονα τους για το περιβάλλον που τους πιέζει όταν έχουν την ευκαιρία να δράσουν, να συμμετέχουν σε κάτι να μην την αξιοποιούν. Δεν είναι κανείς εκεί μαζί σου. Μόνο δύο τρεις τρελοί.

Η απέραντη μοναξιά μιας ολόκληρης ζωής. Η μοναξιά των τρελών. Τρελοί που φωνάζουν μόνοι τους στους δρόμους και οι περαστικοί, ενώ οι τρελοί λένε την αλήθεια, γυρνούν το κεφάλι από την άλλη. Όμως ακόμα και ο τρελός κουράζεται, απογοητεύεται όταν είναι μόνος.

Κάθε φορά λοιπόν που θα ακούω ή θα διαβάζω παράπονα και ζόρια για όσα μας επιβάλλονται, θα νιώθω ακόμα περισσότερο μόνος.  Άλλη μια φορά. Θα μου γίνει συνήθεια τελικά και ίσως να καταφέρω επιτέλους να γίνω ένας συνηθισμένος άνθρωπος με «φίλους» που όλοι μαζί θα υποκρινόμαστε στην μικρή μίζερη ζωούλα μας πόσο μας αγγίζουν όλα όσα συμβαίνουν. Και μετά θα πέφτουμε για ύπνο. Μόνοι.

Advertisements

4 comments

  1. heinz

    Ξέρε πάντως ότι, η θεωρία λέει πως συνήθως οι κοινωνικές αλλαγές ξεκινάνε από το 3% μιας κοινωνίας.
    Ο δρόμος αυτού που επιμένει να βλέπει είναι αναγκαστικά μοναχικός. Η άλλη επιλογή είναι η εθελοντική τυφλότητα – αλλά αν δεν την κατάφερες ως τώρα, απελπίσου: δεν έχεις τη συγκεκριμένη ικανότητα. Οπότε, αγάπησε αυτό που έχεις.

    • ypoptomousi

      Πράγματι η θεωρία μιλάει για αυτή τη στατιστική. Απλά κάποιες φορές είναι ψυχοφθόρο. Ευχαριστώ για το ωραίο σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s