Οι μπάτσοι και ο κώλος τους.

Το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου λοιπόν ξαναζήσαμε απείρου κάλλους στιγμές. Δεν θα σταθώ σε αυτό όμως. Θα σταθώ στην συγκέντρωση των συνοριοφυλάκων (που οι περισσότεροι από αυτούς υπηρετούν αποσπασμένοι σε μεγάλες πόλεις άσχετες με σύνορα) και των ειδικών φρουρών.

Εκτός του ότι τα γελοία αυτά υποκείμενα δήλωσαν σε όσους πλησίασαν μέσω της περιφρούρησής τους ότι η διαμαρτυρία ήταν μόνο για ενστόλους, λες και οι υπόλοιποι είναι μαλάκες παρακατιανοί που ήταν εκεί να κάνουν χαβαλέ, συμπεριφέρονταν λες και ξαφνικά οι πύλες του παραδείσου της αντίδρασης άνοιξαν μόνο για αυτούς και όλοι οι υπόλοιποι ιδέα δεν έχουν γιατί δεν προσβάλλει τις ζωές τους κανείς.

Οι αδαείς αγράμματοι αυτοί ένστολοι λοιπόν μοίραζαν ένα, απούσης αισθητικής, φυλλάδιο το οποίο έλεγε τα εξής, τα οποία και χρήζουν σχολιασμό ένα προς ένα:

Ζητούμε (έλεγε πάνω πάνω)

1. Την κατάργησητων αναδρομικών των των νέων εισπρακτικών μέτρων από 01/01/2011 και την επιστροφή των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην τρέχουσα μισθοδοσία.

Τι λέτε ρε μαλάκες? Σοβαρά? Ξαφνικά ξυπνήσατε? Τόσο καιρό διαδηλώνει ο κόσμος και εσείς ως άλλοι ράμποι και ρομποκόπηδες κυνηγάτε και ξυλοκοπείτε γυναίκες και γέρους και παιδιά, και ξαφνικά σφιχτήκατε? Που σας κόψανε τα μισθά?

2. Τον καθορισμό κατώτατου μισθού επιβίωσης του αστυνομικού και θεσμοθέτησή του απο τη Βουλή των Ελλήνων.

Τι λέτε ρε μαλάκες ξανά? Τόσα χρόνια φωνάζουμε για μισθούς αξιοπρέπειας και εμφανίζεστε εσείς να κάνετε τί? Την πρεμιέρα? Τόσα χρόνια είστε απέναντί μας όταν τα φωνάζουμε αυτά και τώρα μας έρχεστε με φυλλαδιάκια να προπαγανδίσετε τον «δίκαιο» αγώνα σας? Βγάλτε τα παντελόνια που φοράτε και βάλτε πουά φούστες και παγαίντε μαζέψτε το τόπι κανενός πειρατή.

3. Την αναστολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων όλων των εμπορικών τραπεζών και των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρι το χρονικό σημείο που θα θεωρηθεί ασφαλές για τους συναδέλφους.

Τι λέτε ρε μαλάκες τρις?  Ποίοι είστε εσείς που απαιτείτε αναστολή δόσεων έναντι μιας κοινωνίας που σφαδάζει? Μόνο για πάρτη σας? Για το χρονικό σημείο που θα θεωρηθεί ασφαλές? Ποια είναι η ασφάλεια  που ευαγγελίζεστε ρε τυχαίοι ανθυπάνθρωποι? Η ασφάλεια ανθρώπων με οικογένειες που με την συμβολή σας καταλύεται καθημερινά? Η νομίζετε ότι δεν ξέρουμε με τι προνομιακούς όρους έχετε πάρει αυτά τα δάνεια μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητάς σας?

4. Το ξεπάγωμα όλων των μισθολογικών προαγωγών των ενστόλων.

Αλήθεια? Ξέρετε τι σημαίνει να έχει στραβώσει η σπονδυλική σου στήλη απ’ τα θρανία 10 χρόνια και να πηγαίνεις για δουλειά με 600 ευρώ μισθό? Πώς να το ξέρετε αφού το μόνο θρανίο που γνωρίσατε ήταν αυτό που σας ερχόταν στο κεφάλι όταν πηγαίνατε σχολείο και αποφασίζατε να γίνετε μπάτσοι για να εκδικηθείτε τις φάπες που έχετε φάει.

5. Την άρση των διατάξεων που θεσμοθετήθηκαν με τον «μυστικό» Π.Δ. του 85/2011

Σας χαλάνε και οι αλλαγές στις μετατάξεις σαν γνήσιοι συνδικαλισταράδες που είστε. Δεν σας χάλασε όμως που τόσα χρόνια παίρνατε αποσπάσεις και μετατάξεις φυλάσσοντας τα γομάρια της βουλής και τους παρατρεχάμενους τους.

Το δε αποκορύφωμα του εντύπου είναι στο εξής τσιτάτο: Για έναν αστυνομικό με αξιοπρέπεια, για μια κοινωνία ασφαλή.

Δηλαδή αν εμείς είμαστε καλά και αξιοπρεπείς και η κοινωνία θα είναι ασφαλής. Αν όχι, επιφυλασσόμεθα. Άλλη ανάγνωση είναι οτι εμείς να είμαστε αξιοπρεπείς και οι υπόλοιποι να κόψουν τους λαιμούς τους. Ο κώλος μας να είναι καλά δηλαδή.

Τα μικρά μπλε σκουληκάκια δεν έχουν καταλάβει πως ο κόσμος που σνομπάρουν εκτός υπηρεσίας και βαράνε εν ώρα της, αντιδράει και διαδηλώνει και για αυτούς και τις οικογένειες τους (Ομολογουμένως πολλοί χωρίς καν να το συνειδητοποιούν). Δεν έχουν καταλάβει πως είναι μέρος της κοινωνίας και θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν όταν η κοινωνία δεν θα τους θεωρεί ως τέτοιο.

Όσο κοιτάνε μόνο τον κώλο τους όμως και αδιαφορούν επιδεικτικά για τις ανάγκες της κοινωνίας αυτό σύντομα θα γίνει. Τότε να τους δω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s