Αλληλεγγύη και ενημέρωση

Σκεφτόμουν, μετά από πολλές συζητήσεις με φίλους και διάφορες περίεργες αλλά πολύ διδακτικές εμπειρίες, πως προκειμένου να υπάρξει μια κοινωνική αλλαγή τόσο μεγάλη ώστε να επηρεάσει πραγματικά τις ζωές μας προς το καλύτερο θα πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε μερικά συγκεκριμένα συστατικά.

Δύο απ’τα βασικά συστατικά στα οποία κατέληξα είναι:

Οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των μελών μια κοινότητας/γειτονιάς/συνοικίας/πόλης και γνώση. Να μπορούν να βοηθούν ο ένας τον άλλο, να μοιράζονται να αλληλοστηρίζονται. Να ξέρουν πραγματικά οι άνθρωποι τι συμβαίνει βάσει των γεγονότων και των αποδείξεων, να υπάρχει πληροφόρηση όχι αναπαραγωγή φημών και mainstream «πληρωμένων» ειδήσεων.

Για να υπάρξουν λοιπόν αυτά χρειάζεται αλληλεγγύη και ενημέρωση.

Κάθε πράγμα/εκδήλωση/κίνηση/δράση που συναντάμε μπροστά μας και μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα ανθρώπων, ακόμα και αν εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτό, ας το επικοινωνούμε με ότι μέσο έχουμε διαθέσιμο. Κάποιος θα μπορεί, κάποιος έχει κάτι να προσφέρει. Ότι πληροφορία συναντούμε που μπορεί να επηρεάσει τις ζωές των γύρω μας ή πρέπει να μάθει ο κόσμος ώστε να αντιδράσει, να διαμαρτυρηθεί ή να αντισταθεί πρέπει να την επικοινωνούμε. Πρέπει η γύρω μας να ξέρουν. Πρέπει να τους δίνουμε όσο γίνεται έγκυρες και αξιοπιστες πληροφορίες ώστε να ανοίγουν τα μάτια και τα μυαλά τους.

Είναι μια μάχη συνεχής, η ζωή. Θέλει αγάπη, υπομονή, κουράγιο, αισιοδοξία, σκέψη, δύναμη και λίγη τεχνική.

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, έπεσα πάνω σε ένα Bazaar που διοργανώνεται από τους εθελοντές ενός συλλόγου που ονομάζεται Πνοή Αγάπης. Από ότι κατάλαβα θα διαθέτει διάφορα στολίδια κλπ για τους εορταστικούς τσακωμούς με την αισθητική. Αν κάποιοι από εσάς σκοπεύετε για χάρη των παιδιών, για χάρη της μαμάς, έτσι για να σπάσει η γκριζίλα της εποχής, να διαπράξετε διακοσμητικά εγκλήματα κάντε μια βόλτα απο εκεί. Θα διαρκέσει απο τις 4 έως και τις 7 Δεκεμβρίου (στις ώρες που λέει η εικόνα παρακάτω)  και τα έσοδα του θα διατεθούν σε άπορους ασθενείς που νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα. Φαντάσου να μην έχεις λεφτά, να έχεις τον άνθρωπό σου στο κρεβάτι, και να μην έχεις ασφάλεια να καλύψει τα έξοδα.

Για αυτούς είναι λοιπόν. Αφού κάπου θα πάτε να τα χώσετε (όσοι έχετε και θέλετε) γιατί να μην χώσετε και κάτι εκεί. Αν πάλι δεν έχετε πείτε το σε άλλους. Μπορεί να έχουν και να θέλουν.

Μην ξεχνάτε μόνο. Αλληλεγγύη και ενημέρωση. Ο ήλιος θα ξαναβγεί και αύριο για εμάς. Για κάποιους όχι. Οπότε είμαστε καλά. Το ‘χουμε.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s