Η αριστερά και η ταμπακιέρα

Πολύς ο ντόρος τις τελευταίες μέρες για παρελάσεις, εκλογές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και την αριστερά, την όποια αριστερά, και τον ρόλο της.

Παίζουμε με τις εντυπώσεις ενώ σιγά σιγά και με τέχνη οι «παίχτες» της επικοινωνίας μας κάνουν και χάνουμε την ταμπακιέρα απο το βλέμμα μας. Την ταμπακιέρα των μνημονίων, του επαχθούς και επονείδιστου δανεισμού βασισμένου σε κάλπικα στοιχεία. Την ταμπακιέρα της επιβαλλόμενης μακράς λιτότητας που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εναλλακτικός της κατανάλωσης μηχανισμός μεταφοράς κεφαλαίων απο τις τσέπες των πολιτών στα ταμεία των τραπεζών.

Παράλληλα συνεχείς οι βολές απο τα μέσα και τους πολιτικά και νομικά υπεύθυνους για τα παραπάνω, στην αριστερά των «συγκρούσεων» της «ευθύνης 30 χρόνων» και λοιπές αρλούμπες εντυπωσιασμού. Για ποια αριστερά μιλάνε όλοι αυτοί λοιπόν? Αφού τα έχουμε ξαναπεί.

Μιλάνε για αυτή την αριστερά που θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει με τον τρόπο που υπάρχει, ένα συνοθύλευμα ανθρώπων με ελάχιστες διαφορές σε συνεχή διάσπαση βασισμένη σε αυτές τις ελάχιστες διαφορές, ώστε να κινδυνολογούν εμφανίζοντάς την ανεύθυνη στον μέσο νοικοκύρη και ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα του. Μιλάνε για αυτή την αριστερά την οποία θέλουν να φέρνουν ως παράδειγμα προς αποφυγή και ως έναν εχθρό της κοινωνίας και του κράτους. Βλέπεις η δημιουργία εχθρών είναι η καλύτερη πρακτική όταν θες να κρυφτείς εσύ, ο πραγματικός εχθρός. Ο εχθρός που όχι μόνο δεν είναι προ των πυλών, αλλά είναι εντός και τρέφεται απο τα απομεινάρια μας. Μαζί με την αριστερά και η μετανάστευση αποτελούν πρώτης τάξης εχθρούς πολλές δεκαετίες τώρα σε αυτη την αγέλη κατσαπλιάδων που έχουν κατσικωθεί στον τράχηλο του «Έλληνος» που κατα τ’αλλα ζυγό δεν υπομένει.

Μα τι σκατά πια. Το να σέβεσαι την ανάγκη του διπλανού σου όποια κι αν είναι η καταγωγή του ή η εθνικότητα του, να τον βοηθάς, να του δείχνεις αλληλεγγύη, να αντιτίθεσαι στο άδικο και την κλοπή, να μη θες να συμμετέχεις σε αυτό το ανθρωποβόρο οικονομικό σύστημα, δεν σε κάνει αριστερό. Σε κάνει άνθρωπο. Το να μη θες να γίνεις υποκατάστημα τράπεζας αλλά να παραμείνεις κράτος, να θες ισονομία και δικαιοσύνη δεν σε κάνει αριστερό, μα σκεπτόμενο πολίτη. Αλλά ξεχνάω πως κανείς απο το κατσαπλιαδαίϊκο δεν θέλει σκεπτόμενους πολίτες. Θέλει ζελεδιασμένα μυαλά να τηλεκατευθύνονται με τις οθόνες και του λόγους που ο ένας αναιρεί τον άλλο χάριν εντυπωσιασμού.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα περι αριστεράς και ας σταματήσουμε να αναμασούμε τις αρλούμπες που μας ποτίζουν. Ας ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας να δούμε πίσω απ΄τις λέξεις. Η ταμπακιέρα δεν πρέπει να ξεχνιέται. Ούτε να κρύβεται μέσα σε εθνικοπατριωτικές κορώνες και κινδυνολογίες. Κι αν προσπαθεί μην την αφήνουμε. Απαίτηση είναι το κράτος δικαίου, το κράτος πρόνοιας, η ισονομία, η απονομή δικαιοσύνης. Όσοι συνέβαλλαν στον επαχθή δανεισμό πρέπει να δικαστούν. Όσοι τους υποστήριξαν είναι συνεργοί. Όσοι τους αφήσαν να το κάνουν επίσης.

Η σελίδα θα αλλάξει μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη, αν ξεκολλήσουμε απο την ηλιθιότητα του «ηθικού συλλογικού χρέους» και αρνηθούμε τη συνέχεια εξυπηρέτησης των δανείων και τη σύναψη νέων, αν αλλάξουμε άρδην το σύνταγμα και το κάνουμε πιο συγκεκριμένο και σύγχρονο, αλλάζοντας ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπά του. Αυτά θα είναι η βάση για το μετά. Το μετά της παρέμβασης στην κεντρική τράπεζα, το μετά της παρέμβασης στο ίδιο το νομισματικό μας σύστημα. Χωρίς την απελευθέρωση αυτού, σελίδα δεν αλλάζει.

Αυτή είναι η ταμπακιέρα και δεν είναι αριστερή. Είναι λογική.

Υ.Γ. Ξέρω πως πολλοί θα αρχίσουν να με ρωτάνε κατα την προσφιλή τους συνήθεια διάφορα του τύπου «και πως θα υπάρξει ανάπτυξη χωρίς λεφτά, και πως θα αντιμετωπίσουμε την απομόνωση απο τις αγορές» και διάφορες τέτοιες παπάρες. Θα πω μόνο: Spare me the bullshit, will you?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s