Πολλά μέτωπα, κανένας στόχος.

Δεν ξέρεις απο που να το πρωτοπιάσεις. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Συνεχείς οι αόριστες συζητήσεις για την οικονομία, το χρέος, την κοινωνία, τις αυτοκτονίες, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Ο στόχος του εχθρού έχει επιτευχθεί. Απώλεια συγκέντρωσης. Αδυναμία προτεραιοποίησης.

Τα πιο δραστήρια μέρη αυτής της κοινωνίας βάζουν το καθένα την δική του προτεραιότητα. Μικρές ομάδες που νιώθουν οτι εξυπηρετούν τα ιδεώδη τους με πίστη και συνέπεια. Οι καιροί άλλαξαν όμως. Τα ιδεώδη που εξυπηρετούνται με πίστη και συνέπεια είναι άλλων εποχών. Όσο συνεχίζεται αυτός ο αναχρονισμός το εχθρικό προς όλους μας σύστημα συνεχίζει να ταϊζει τα μέρη του με τους κόπους μας.

Δημιουργούνται νέοι πόλοι, νέα σημεία αποπροσανατολισμού. Χρυσή αυγή, εναλλαγές υπουργών και υφυπουργών, αντικρουόμενες δηλώσεις μεγαλοαξιωματούχων που αναπαράγονται κατα κόρον απο τα μέσα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ανοίγονται μέτωπα το ένα μετά το άλλο. Βραχυκυκλώνουν τα κοινωνικά αντανακλαστικά. Χάνουν την ουσία. Χάνουμε την ουσία.

Πίσω απο όλα αυτά «επενδυτές» περιμένουν ακονίζοντας τα κομπιουτεράκια τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε άλλη μια μετασοβιετική Ρωσία, μεταενωτική ανατολική Γερμανία, Κούβα του Μπατίστα, Αργεντινή του Δε λα Ρούα, Βολιβία του Μπάνζερ. Το νερό, η ενέργεια, η γή πακετάρονται και παίρνουν πάνω τους ταμπελάκια με εξευτελιστικές τιμές προκειμένου να «εξυπηρετηθεί το χρέος». Το όχημα έχει δημιουργηθεί. Η νέα Τρόιχαντ είναι εδώ. Είναι το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Δεν είμαστε πείραμα πια, είμαστε άλλη μια εφαρμογή μιας επιτυχημένης τακτικής. Μεταβίβαση όλων των  των κρατικών φυσικών μονοπωλίων σε ιδιώτες.

Εκτεθειμένοι σε όλα αυτά τα ανοιχτά μέτωπα δεν το σκεφτόμαστε πολύ. Είναι ευκολότερο να ακολουθήσουμε τον δρόμο της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας και της δημόσιας διαχείρισης της. Εξάλλου μας το λένε απο παντού. Μας βομβαρδίζουν καθημερινά πως αυτό είναι το σωστό. Δεν είναι όμως. Όσο προβληματικός κι αν είναι ο δημόσιος τομέας, αγαθά όπως το νερό, η ενέργεια, οι μεταφορές, η δημόσια γη πρέπει να παραμείνουν υπο τον έλεγχο του.

Κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στους πληροφοριακούς θορύβους που μας κατακλύζουν, μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε καθαρότερα το στόχο. Το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Ο βασικότερος στόχος είναι αυτός. Το όχημα που θα οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση της χώρας και της κοινωνίας που ζούμε πρέπει να σταματήσει τη διαδρομή του εδώ. Όσο είναι νωρίς.

Ας καθαρίσουμε τα μυαλά μας, ας συγκεντρωθούμε. Ας βάλουμε προτεραιότητες.

Όσα κι αν είναι τα μέτωπα αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

 

Υ.Γ. Το link στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας είναι απο εκπομπή του The Barber Shop τον περασμένο Νοέμβριο για ακριβώς αυτό το θέμα. Αν δεν ξέρετε πολλά για το εν λόγω ταμείο δείτε το και θα καταλάβετε.

 

Advertisements

2 comments

  1. Παράθεμα: Πολλά μέτωπα, κανένας στόχος. | ahairlessape
  2. Παράθεμα: ό,τι πάρεις εκατό « Кроткая

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s