Η άλλη διάσταση του «εμείς τουλάχιστον δεν κλέβουμε»

Σε άρθρο που αναρτήθηκε με σημερινή ημερομηνία στον δικτυακό τόπο της Καθημερινής, υπήρξε η ενημέρωση πως ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη σχετικά με τα ποινικώς κολάσιμα περιστατικά βίας στα οποία εμπλέκονται βουλευτές και μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Αυτό που «ξεχνάει» ο συντάκτης του άρθρου να μας παραθέσει είναι ο αριθμός των περιστατικών η ακόμα και ολόκληρη την απάντηση του υπουργού. Με πρόθεση να βοηθήσω τον «ξεχασιάρη» συντάκτη του ΑΜΠΕ καθώς και όποιον αναπαρήγαγε το άρθρο την Καθημερινή σας παραθέτω και τον αριθμό και τα σχετικά έγγραφα.

Οι βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ, απο τις 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου 2012, όπως προκύπτει απο την απάντηση του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Δένδια, έχουν εμπλακεί σε 14 ποινικώς κολάσιμα περιστατικά.

Όπως μπορεί να δεί κανείς απο την απάντηση, πάντα κατα δήλωση του υπουργού, τα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται οι βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ εμπίπτουν σε ποικίλα άρθρα του ΚΠΔ όπως αντιποίηση, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, συμπλοκές, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, προπηλακισμούς, σωματικές βλάβες και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικό είναι δε πως το 15ο περιστατικό αφορά τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος και δείχνει να είναι ο μόνος που αντιτίθεται σε αυτή την κρυμμένη πίσω απ’την βουλευτική ασυλία στρατηγική βία, του οποίου κόσμος επιτέθηκε σε επιχείρηση κάποιου απο αυτούς τους νομιμοποιημένους τραμπούκους.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή απο τις αρχές, των αποτελεσμάτων που φέρνει η νομιμοποίηση μέσω του κοινοβουλίου της συγκεκριμένης ομάδας εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Εμμέσως πρόκειται για μια παραδοχή οτι κάτι συμβαίνει. Άμεσα μπορεί να γίνει ένα πολιτικό εργαλείο. Παρ’όλα αυτά η όταν ίδια η κυβέρνηση κάνει μια τέτοια παραδοχή, τότε το ¨τουλάχιστον εμείς δεν κλέβουμε¨αποκτά άλλη διάσταση. Μπαρούφας.

Την ερώτηση και την απάντηση μπορείτε να τις βρείτε, εδώ

Advertisements

One comment

  1. Παράθεμα: Η άλλη διάσταση του “εμείς τουλάχιστον δεν κλέβουμε” | Διάσταση Ενημέρωσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s