Παιχνίδια εκατομμυρίων στη μετανάστευση

Σε συνέχεια ερώτησης του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Παπανικολάου τον περασμένο Αύγουστο η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Σ. Μάλμστρομ, έδωσε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Η Ελλάδα κατα την περίοδο 2007-2013 έχει στη διάθεσή της πιστώσεις ύψους 322 εκ. ευρώ για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Συγκεκριμένα τα κονδύλια διοχετεύονται απο τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Εξωτερικών Συνόρων (180εκ.), Επιστροφής (86εκ.), Προσφύγων (35εκ.) και Ένταξης Υπηκόων Τρίτων χωρών (21εκ.). Όλα αυτά τα κονδύλια φυσικά θα τα διαχειριστεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο θα καταστεί υπερυπουργείο με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και βέβαια με την δικαιολογία της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Στην ίδια απάντηση βέβαια επισημαίνεται πως τα εν λόγω κονδύλια θα αυξηθούν κατα 40% μέχρι το 2020!

Καταλαβαίνει κανείς, μια που τα κονδύλια αυτά δεν έχουν απορροφηθεί πλήρως, τους λόγους που οι δράσεις τις οποίες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναπτύξει με πρόσχημα τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης (Ξένιος Δίας κλπ) βρίσκονται συνέχως στο επίκεντρο της επικαιρότητας μαζί με το ίδιο το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Παράλληλα εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει τους λόγους για τους οποίους ο κύριος Δένδιας απειλεί και μηνύει όσους ασχολούνται με «επιδόσεις» του στρατεύματός του στην άσκηση ασύδοτης βίας σε μετανάστες και μη.

Δεν θα ήταν και το καλύτερο για τον Υπουργό και τον στρατό του, να αρχίσουν να γράφουν διάφοροι ανταποκριτές μέσων του εξωτερικού οτι αυτές οι πρακτικές ουσιαστικά επιδοτούνται απο Ευρωπαϊκά κονδύλια ενώ δίνουν την δυνατότητα σε διάφορους ημετέρους και φιλόδοξους «στρατηγούς» να επωφεληθούν απο αυτά. Ή μήπως θα ήταν?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s