Δελτίου τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις συχνότητες κ το κλείσιμο ΕΡΤ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό που προκάλεσε η βίαιη και αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπάρχουν και κάποιες άλλες παραχωρήσεις που δεν πρέπει να ξεχνιούνται, γιατί το “timing” είναι καλά μελετημένο και οι καιροί πονηροί.

Αναφερόμαστε βέβαια στο καινούριο Νομοσχέδιο της ΕΕΤΤ για την αδειοδότηση στην ψηφιακή εκπομπή.  Και αν κάποιοι νομίσουν πως πρόκειται για καθαρά τεχνικό κείμενο, σαφώς έχουν  άδικο. Γιατί μέσα από αυτό το κείμενο περνάει  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των ΚΑΝΑΛΑΡΧΏΝ – ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει και ο κόσμος τα κίνητρα της Digea όταν έκλεινε τους σταθμούς που είχε υπό την εποπτεία της, μόλις αυτοί μετέδιδαν το σήμα της ΕΡΤ. Το σήμα που τώρα πια μεταδίδει όλη η Ευρώπη!  Συγκεκριμένα το Νομοσχέδιο:

–  ευνοεί τη δημιουργία ενός και μόνον παρόχου για τον ιδιωτικό τομέα (δηλ. ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ που θα ελέγχει όλη την αγορά της ραδιοτηλεόρασης)

–  επιτρέπει το αδιανόητο. Δεν καθορίζει ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ, ο πάροχος δικτύου να είναι και πάροχος περιεχομένου.

–  περιορίζει την ΕΡΤ από 3 διαύλους σε 2 και δίνει στο ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ όλους τους υπόλοιπους.

 

Καθαρή όδευση σε τριτοκοσμικούς δρόμους τύπου Μπανανίας που μπορεί να καταργήσει κάθε έννοια Δημοκρατίας μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Και βέβαια πρόκειται για φωτογραφία της Digea της οποίας μέτοχοι είναι οι ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ! Αυτοί (η πραγματική εξουσία) έβαλαν και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ – ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ να κλείσουν την ΕΡΤ.

Το Νομοσχέδιο μπήκε σε διαβούλευση (που λήγει σε λίγες μέρες – Τετάρτη 19/6) και προφανώς με την ΕΡΤ ΝΕΚΡΗ, κανείς δεν αναμένεται να δώσει απάντηση στα πρόστυχα σχέδιά τους. Όμως,

Η ΕΡΤ είναι Ζωντανή!

Η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι!

H ΕΡΤ είναι ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ είναι ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ!

 

Οι εργαζόμενοι μέσα από ένα επιτελείο όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων έστειλαν ολοκληρωμένη την απάντηση. Μέσα από την ΠΟΣΠΕΡΤ στάλθηκε σαφής απάντηση που ξεκινάει από τις τεχνικές λεπτομέρειες και καταλήγει:

Να διατηρήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση τους τρεις διαύλους!

 

ΟΧΙ στο ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ που θα επιβάλει την

απόλυτη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ – ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!

 

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ για ταυτόχρονη ιδιότητα

παρόχου Δικτύου και παρόχου Περιεχομένου!

 

Με το κλείσιμο της ΕΡΤ τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αφού έχουμε άλλο ένα Νομοσχέδιο –Έκτρωμα. Το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, την καινούρια (υποτίθεται) Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σε αυτό το Νομοσχέδιο, μέσα από μια εγκληματική ασάφεια (που θα μας οδηγήσει στις ερμηνείες των δικηγόρων για να επικρατήσει – προφανώς η άποψη των ισχυρών) αμφισβητείται πλήρως το δικαίωμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να εκπέμπει με δικό της δίκτυο και συχνότητες.

Με άλλα λόγια το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ θα ελέγχει όλους τους δίαυλους για να κλείνει όποια φωνή τολμάει να αμφισβητήσει τη δικτατορία των ντόπιων καναλαρχών-μεγαλοεργολάβων και της ξενόφερτης τρόικας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχει δέσμιο το πολιτικό σύστημα καταργώντας την ίδια τη δημοκρατία.

 

Δεν θα τους περάσει!

Αυτή τη φορά θα νικήσουν οι εργαζόμενοι!

Αυτή τη φορά θα νικήσει όλος ο λαός!

Αυτή τη φορά θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s