Όχι άλλες διευκρινίσεις

Είδαμε το τυρί και δεν είδαμε τη φάκα. Καταιγίδα λέξεων σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και τις όποιες διευκρινίσεις έγβαλε, έδωσε, ζητήθηκαν, παραχαράκτηκαν. Το ίδιο ΣτΕ που συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών νομιμοποιώντας το μνημόνιο το ίδιο ΣτΕ που αποφάσιζε υπερ εργολάβων κ ημετέρων κλήθηκε να αποφασίσει για μια αντισυνταγματική πνπ καθώς και να διευκρινίσει την απόφασή του.

Απο μόνο του σαν γεγονός είναι αδιανόητο. Είναι ένα παραμύθι που δίνει επιπλέον χρόνο στην φερόμενη ως κυβέρνηση να παραδώσει τις συχνότητες της ερτ στους αχόρταγους εργολαβοκαναλάρχες Μπόμπολα, Αλαφούζο και Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια να διαμοιράσει την περιουσία της στα μαγαζάκια τους.

Όσο ακολουθούμε την ατζέντα που στήνουν και επικεντρώνουμε την όποια ανάλυση και δράση στο πως θα σωθεί η ερτ και πως θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της τηλεόρασης πέφτουμε σε λάθος. Μέχρι να το καταλάβουμε, και στη σκιά του θορύβου που δημιουργείται απο τα παραπάνω, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία και σχεδιάζεται το νέο σχήμα κρατικής (και όχι δημόσιας) ραδιοτηλεόρασης έτοιμο να ξεπλύνει τα κλεισίματα και τις πολιτικές καμμένης γης.

Είναι παραπάνω απο επείγον να αφήσουμε στην άκρη τις μικροκουβέντες, ειδικά τη στιγμή που οι συνδικαλιστές ακόμα περιμένουν τα χρεοκοπημένα κόμματα της τρικομματικής να βάλουν πλάτη, και να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου μετωπου ανυπακοής. Να μην φύγει κανένας τεχνικός και δημοσιογράφος απ΄την ερτ, κανένας δάσκαλος απο σχολείο που κλείνει, κανέναν γιατρός και νοσηλευτής απο νοσοκομείο που κλείνει. Να μείνουν στα κτίρια, να συνεχίσουν να λειτουργούν με ότι δύναμη έχουν.  Καμία αποδοχή στην αδιάκριτη καταστροφή των υποδομών παιδείας υγείας πρόνοιας και πληροφόρησης.

Αν η αριστερά θέλει να βοηθήσει καλό είναι να ανασκουμπωθεί και να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με στόχο τις εκλογές. Όσο λένε οτι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τόσο περισσότερο πρέπει να γίνουν. Δεν είναι οι εκλογές που θα φέρουν τη χώρα στο γκρεμό. Είναι η συνεχόμενη λιτότητα. Αν η αριστερά θέλει να βοηθήσει ας στηρίξει δημοσιογράφους και «βαθιά λαρύγγια» να δημοσιεύσουν πληροφορίες που θα φέρουν ανατροπές. Ας υπάρξει για μια φορά δράση, όχι αντίδραση. Ώρα να τελειώνουμε με τις διευκρινήσεις και να κάνουμε τίποτα έξυπνες κινήσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s