Μην αναρωτηθείς τότε. Σκέψου τώρα.

Η υπόθεση Σακκά είναι χαρακτηριστική της σήψης στην οποία έχει περιέλθει το πάλαι ποτέ σύστημα εξουσιών και διάκρισής τους.  Απο τους μωραϊτάκηδες σε εντεταλμένη υπηρεσία, μέχρι τον βασανισμό Σύριων προσφύγων για να μην ζητήσουν το άσυλο, που βάσει διεθνούς νομοθεσίας δικαιούνται, στη γεμάτη σκατά λεκάνη της μεσογείου που ονομάζεται Ελλάδα.

Κάθε δράση όμως φέρνει και μια αντίδραση. Το είδαμε το 2008 όπου μια κοινωνία βρισκόμενη σε αναβρασμό εξερράγει τελικά απο την τελευταία πνοή που ένα μικρό παιδί άφηνε στους δρόμους των Εξαρχείων. Κάποιοι αναρωτήθηκαν τότε γιατί έγιναν όλα αυτά. Γιατί τόσοι νέοι άνθρωποι ήταν στους δρόμους στήνοντας οδοφράγματα. Δεν είχαν σκεφτεί απο πρίν οτι ο αποκλεισμός, η ανεργία, η αγωνία για το μέλλον σε μια χώρα που σκοτώνει τους πολίτες της θα οδηγούσαν αργά ή γρήγορα σε αυτό το σημείο. Αν είχαν σκεφτεί νωρίτερα ίσως να μην είχαμε φτάσει ποτέ εκεί. Ίσως να μη είχε σκοτωθεί ποτέ αυτό το παιδί, ίσως να μην κυκλοφορούσε αυτός ο μπάτσος, που θεωρούσε οτι έχει άδεια να σκοτώνει, στους δρόμους.

Δεν είναι αργά να αρχίσεις να σκέφτεσαι, εσύ που νομίζεις οτι ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς είναι ένοχος, τρομοκράτης και εν δυνάμει δολοφόνος, πως ο ανθρωπος αυτός δεν έχει δικαστεί. Δεν είναι αργά να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως η κράτηση του για αυτό το χρονικό διάστημα είναι απάνθρωπη και αντισυνταγματική. Πως η κοινωνία βρίσκεται σε χειρότερο σημείο απο αυτό που βρισκόταν το 2008. Πως το καζάνι αυτό που βράζει, αν εκραγεί θα σε πάρει παραμάζωμα.  Αν δεν σκεφτείς τώρα μετά θα είσαι το λιγότερο ηλίθιος αν αναρωτηθείς γιατί πήραν φωτιά οι πόλεις, γιατί έχει οδοφράγματα στους δρόμους, γιατί οι νύχτες γίνονται μέρες απο τα αναμμένα μπουκάλια.  Αν ο Κώστας Σακκάς πεθάνει θα είσαι το λιγότερο ηλίθιος αν αναρωτηθείς γιατί γίνονται όλα αυτά.

Μην περιμένεις να πεθάνει ο Σακκάς για να αναρωτηθείς. Σκέψου τώρα.

Advertisements

One comment

  1. Παράθεμα: Μην αναρωτηθείς τότε. Σκέψου τώρα. | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s