Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Οι δυο-τρείς κλήσεις στο τηλέφωνο λίγο μετά τις 5 το πρωί με έκαναν να καταλάβω αμέσως τι συμβαίνει. Η αστυνομία με παρουσία εισσαγγελέα είχαν (ξανά) κάνει αυτό όλοι περιμέναμε αλλά δεν ξέραμε τον χρόνο που θα συμβεί. Μέσα στη νύχτα σαν παράνομοι (που ξέρουν οτι είναι) μπήκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μεσογείων.

Η μαρτυρίες λένε πως ο εισαγγελέας με παρουσία ενός απ’τους εργαζομένους έκανε μια μικρή αυτοψία στο κτίριο και τις εγκαταστάσεις διαπιστώνοντας οτι δεν υπάρχει καμία φθορά ενώ οι εξωτερικές καγκελόπορτες κλειδώθηκαν με… χειροπέδες.

ert1

 

Η πρόσβαση στο κτίριο απαγορεύτηκε ενώ έχουν τοποθετηθεί και 2 κλούβες οριζόντια στο ρεύμα ανόδου της Μεσογείων ώστε να εμποδίσουν τον κόσμο απ’το να προσεγγίσει. Μάρτυρες λένε οτι τα Ματ δεν αφήνουν ακόμα και πεζούς να περάσουν απο εκείνο το σημείο.

 

ert3 ert2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 16:00 στο σημείο του ραδιομεγάρου.

Τα ερωτήματα που εγείρονται περι νομιμότητας της επέμβασης πολλά με πρώτο αυτό που έχει να κάνει με το κατα πόσο ήταν παράνομοι οι εργαζόμενοι αφού ούτε απολυμένοι είναι – δεν έχουν παραλάβει και υπογράψει απολύσεις ούτε τους έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποζημειώσεις – ούτε έχει ικανοποιηθεί ή ανακληθεί η απόφαση του ΣΤΕ για συνέχιση της εκπομπής της ΕΡΤ (όχι τις ΝΕΡΙΤ και του όποιου εκτρώματος).

Αυτό που μένει να δούμε είναι μέχρι που θα το πάνε οι «Αρχές» μια που στο εν λόγω κτίριο υπάρχουν αρχεία και πάγια που κοστίζουν μια περιουσία και ήδη υπάρχουν αναφορές για διάφορες «ανταλλαγές» και «χάρες» σε καναλάρχες σχετικά με εξοπλισμό και κομμάτια αρχείου ενώ η πρωτοφανής αυτή ιστορία θα δημιουργήσει επιπλέον αντιδράσεις στην κοινωνία και ίσως η ώρα που τα δακρυγόνα θα πνίγουν την Μεσογείων για να διαλύσουν τον κόσμο να μην είναι μακριά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s