Ξενοδόχοι – Ελληνικό Golden Sand Hotel

Αγαπητοί κύριοι,

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η Χρυσή Αυγή, συνάδελφός σας – ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Golden Sand στη Χίο – πρόκειται να φιλοξενήσει εκδήλωσή της με τίτλο «Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής» την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, επιχειρώντας να διαχύσει το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο της στο νησί.

Η εν λόγω οργάνωση, γνωστή για τις ναζιστικές της αντιλήψεις, δικάζεται εδώ και 3 χρόνια για πλήθος αδικημάτων, όπως επιθέσεις σε αλλοδαπούς και κοινωνικές ομάδες που θεωρεί εχθρούς, εμπρησμούς, δολοφονίες, απόπειρες κ.λπ. με αποκορύφωμα την δολοφονία του Π. Φύσσα το 2013, ενώ ακόμα και πρόσφατα η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μάρτυρας επιθέσεων των μελών της σε περαστικούς έξω από τα γραφεία της και δικηγόρους εμπλεκόμενους με την προαναφερθείσα δίκη.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το ξενοδοχείο του συναδέλφου σας θα γίνει ένας χώρος στον οποίο θα υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόλοιπων φιλοξενούμενων στην περίπτωση που το χρώμα τους δέρματός τους, ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός ή η καταγωγή τους δεν συνάδουν με αυτά που η οργάνωση θεωρεί αποδεκτά. Παράλληλα υπόδικοι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής θα προπαγανδίζουν τις ναζιστικές, φασιστικές και ρατσιστικές τους ιδέες.

Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φόρα. Το 2016 ο ίδιος συνάδελφός σας παραχώρησε στην ναζιστική οργάνωση το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Grecian Castle Hotel, για αντίστοιχη εκδήλωση. Κατόπιν της εκδήλωσης μέλη και υποστηρικτές της ναζιστικής οργάνωσης πραγματοποίησαν δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες στην πόλη της Χίου και στον χώρο υποδοχής μεταναστών της ΒΙΑΛ.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Καταλαβαίνετε επίσης πως στην περίπτωση που προκύψει περιστατικό επίθεσης σε φιλοξενούμενο στην Ελλάδα από μέλος ναζιστικής οργάνωσης, η εικόνα του τουρισμού της χώρας μας – την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε και πρωτίστως οι επαγγελματίες του κλάδου – θα αμαυρωθεί ανεπανάληπτα.

Κατόπιν των παραπάνω σας ζητάω:

Να συστήσετε στο συνάδελφό σας να ακυρώσει την φιλοξενία της εκδήλωσης της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Να ενημερώσετε την κοινή γνώμη για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνετε ώστε να μην υπάρξει επανάληψη αυτού του φαινομένου στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.