Ελληνική επιστολή για Golden Sand Hotel

Αγαπητοί κύριοι,

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, το ξενοδοχείο σας την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου πρόκειται να φιλοξενήσει εκδήλωσή της με τίτλο «Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής» επιχειρώντας να διαχύσει το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο της στο νησί της Χίου.

Η εν λόγω οργάνωση, γνωστή για τις ναζιστικές της αντιλήψεις, δικάζεται εδώ και 3 χρόνια για πλήθος αδικημάτων, όπως επιθέσεις σε αλλοδαπούς και κοινωνικές ομάδες που θεωρεί εχθρούς, εμπρησμούς, δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας κ.λπ. με αποκορύφωμα την δολοφονία του Π. Φύσσα το 2013, ενώ ακόμα και πρόσφατα η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μάρτυρας επιθέσεων των μελών της σε περαστικούς έξω από τα γραφεία της και δικηγόρους εμπλεκόμενους με την προαναφερθείσα δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γ. Λαγός, δικάζεται μεταξύ άλλων για παράνομη οπλοφορία, ενώ δεν είναι το μόνο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης που οπλοφορεί.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το ξενοδοχείο σας, θα γίνει χώρος στον οποίο θα υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόλοιπων φιλοξενουμένων σας αλλά και των παιδιών τους στην περίπτωση που το χρώμα τους δέρματός τους, το μήκος των μαλλιών τους ή η καταγωγή τους δεν συνάδουν με αυτά που η ναζιστική οργάνωση θεωρεί αποδεκτά. Παράλληλα, δίνετε την ευκαιρία σε υπόδικους βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσουν τις ναζιστικές, φασιστικές και ρατσιστικές τους ιδέες.

Καταλαβαίνετε πως η φιλοξενία ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι ανεκτή σε μια χώρα που είναι προορισμός διακοπών για ανθρώπους κάθε φυλής, φύλου ή εθνικότητας.

Συνεπώς, σας ζητάω:

Να ακυρώσετε τη φιλοξενία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στην επιχείρησή σας.
Να ενημερώσετε την κοινή γνώμη για τα μέτρα που θα πάρετε, ώστε να μην υπάρξει ξανά τέτοιο φαινόμενο στο μέλλον στα καταλύματά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.