Μείναμε Ευρώπη.

IMG_1955

Στην δεύτερη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μενουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα, που στόχο είχε να πιέσει για την επίτευξη συμφωνίας την κυβέρνηση Σύριζα με τους Ευρωπαίους «εταίρους» και οργανώθηκε από άτομα προσκείμενα σε αντιπολιτευτικά κόμματα όπως ΝΔ, Ποτάμι και Πασοκ, έκανε την εμφάνισή του ένα μικρό μπλοκ ατόμων του αναρχικού χώρου ως αντιδιαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» καλώντας τους παρευρισκόμενους να πάνε να διαδηλώσουν στο Κολωνάκι.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» αντέδρασαν με γιουχαρίσματα και προπηλακισμούς ενώ καλούσαν την αστυνομία να τους «μαγκώσει», «ρίξει ξύλο», «τους κάνει παστούς» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν διάφοροι στο πλήθος.

Η Αστυνομία παρενέβει χωρίζοντας τις δύο πλεύρες ενώ στην συνέχεια η ομάδα αναρχικών αποχώρησε με συνοδεία ΥΑΤ προς τα Προπύλαια. Η ένταση όμως δεν σταμάτησε εκεί μια που αργότερα ομάδα του αναρχικού χώρου επέστρεψε στο χώρο της διαδήλωσης όπου και υπήρξαν μικροσυμπλοκές γύρω απ’το μνημείου του αγνώστου στρατιώτη ενώ εκτοξεύτηκαν και δύο φωτοβολίδες στο πλήθος. Η Αστυνομία στη συνέχεια έκανε 32 συλλήψεις.

 

Σχολιάστε