Türk – Turkish letter for Golden Sand Hotel

Sayın yetkililer, Golden Dawn (Altın Şafak) adlı Nazi organizasyonunun yayınladığı habere göre 31 Ocak Çarşamba günü, otelinizde “kanunsuz göç sorunu ve Altın Şafak’ın çözümü” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilecektir. Bu etkinlik organizasyonun Sakız Adası’ndaki (Yunanistan) ırkçı ve fanatik söylemini yayma amacını gütmektedir.

Temel Nazi inançlarıyla ünlenmiş bu organizasyon, son 3 yıldır, yabancılara ve “düşman” olarak gördükleri Yunanlılara karşı yangın çıkartma, cinayet ve cinayete teşebbüs gibi çeşitli canice suçlardan yargılanmaktadır. Bunlar arasında en korkuncu 2013’te müzisyen Pavlos Fyssas’ın öldürülmesidir. Ne yazık ki, ofislerinin dışında dolaşan bir öğrencinin vahşice dövülmesi ve Altın Şafak’a karşı önemli davalarda görevli avukatlara saldırılar gibi, bu canice saldırıları bugün bile sürmektedir. Şunu da hatırlatmak isteriz ki, otelinizde gerçekleşen etkinliğin baş konuşmacısı olan G Lagos da, diğer suçları yanında, yasadışı silah taşımaktan yargılanmaktadır. Aslında, Altın Şafak görevlilerinin bir bölümü yasal veya yasadışı olarak silah taşımaktadır.

Bu nedenle, onların etkinliğinin otelinizde yapılması, otel misafirlerinizin ve çocuklarının (ten renkleri, saçlarının uzunluğu, ya da hangi soydan geldikleri bu nazi organizasyonu tarafından “kabul edilebilir” bulunmadığı takdirde) güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye sokacaktır. Aynı zamanda, bu etkinliği otelinizde ağırlamakla şu anda yargılanmakta olan Parlamento üyeleri(?) ve Altın Şafak üyelerininin nazi ve ırkçı fikirlerini yaymalarına imkan tanıyor olacaksınız. Irkı, milliyeti, toplumsal cinsiyeti, cinsel yönelimi, dini inançları ne olursa olsun farklı turistler için bir turizm merkezi olan bir ülkede bir nazi organizasyonunun ağırlanmasının uygun görülmeyeceğini (tolere edilemeyeceğini) anlayacağınızı umuyoruz.

Bu nedenle sizden,

1) tesislerinizde nazi suç organizasyonunu ağırlamayı iptal etmenizi

2) gelecekte otellerinizde bu tür bir olayın gerçekleşmesinden kaçınmak üzere alacağınız tedbirler konusunda kamuyu bilgilendirmenizi rica ediyoruz.

İşbirliğiniz için şimdiden teşekkürler