Ότι είναι νόμιμο (;) είναι και ηθικό;

Σε συνέχεια της διδακτικής κατα τ’άλλα αντιπαράθεσής που είχα με τον Γιώργο Μουρούτη (@gmourout) μετά από μια επίσης διδακτική αντιπαράθεση που είχε με τον @kostasvaxevanis είπα να ρίξω μια επιπλέον ματιά (και ειδικά μετά την ισχνή νίκη των «νέων και άφθαρτων» ΝΔ πολιτικάντηδων) στα επενδυτικά έργα και τις επιχειρηματικές ημέρες του αδερφού του σημαντικού αυτού στελέχους της ΝΔ, Χρήστου Μουρούτη.Image

Ο Χρήστος Μουρούτης, που γράφει ενίοτε διάφορα επενδυτικοφιλοσοφικά εδώ www.mouroutis.com, είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία με διάφορες εταιρίες κάτω απο την ομπρέλλα της εταιρίας ARCELAND. Η εταιρία αυτή όπως μπορεί να δει κανείς στο site της προσφέρει διάφορες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και πώς να στήσετε μια ωραία offshore με εντεταλμένους φαντάσματα, τις οποίες υπηρεσίες τις κοστολογεί και αρκετά φτηνά (δείτε ειδικά εκεί που λέει εκπρόσωπος του πραγματικού-αχυράνθρωποι προς ενοικίαση).

Ο κος Μουρούτης λοιπόν, έσκιζε τα ρούχα του απαντώντας σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα του blog makeleio.gr, ότι δεν έχει σχέση με την Ελλάδα και να μην τον μπλέκουν με περίεργες επενδύσεις προς τα εδώ.Image

Ψάχνοντας κανείς όμως μπορεί να τον βρεί σε διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις όπως το 2006 με τον κύριο Χαρακίδα που εμφανίστηκαν προς Αλεξανδρούπολη μεριά όπως γράφει η gnomionline,gr.

Image

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και τόσα πολλά. Μέσα στο παραπάνω κείμενο βλέπουμε μια αναφορά σε εταιρία ιδιοκτησίας των Χαρακίδα-Μουρούτη. Την Dominant Finance. Η οποία συμμετέχει στην Eurocapital Finance η οποία με τη σειρά της συμμετέχει στην ARCELAND ιδιοκτησίας Μουρούτη. Image

Σε αυτή τη σελίδα του site βλεπουμε και μερικά ονόματα. Το πρώτο που μας κάνει εντύπωση είναι το όνομα Τζάθας ο οποίος αναφέρεται ως μέτοχος της Dominant και συνεργάτης του κυρίου Μουρούτη. Ο κύριος Τζάθας είναι ένας απο τους κατηγορούμενους για την χρηματιστηριακή υπόθεση της Λαυρεωτικής, καταδικάσθηκε πρωτοδίκως και αθωώθηκε (?) σε δεύτερο βαθμό όπως βλέπουμε παρακάτω σε δημοσίευμα της Καθημερινής.

Image

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα. Ήξερε ο κύριος Μουρούτης τη δραστηριότητα του κυρίου Τζάθα? Ο αδελφός Μουρούτη ήξερε το ποιόν των συνεργατών του αδερφού του? Τι σχέση έχουν οι κύριοι αυτοί με ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία και μαζί το δικαίωμα διανομής αδειών ΑΠΕ και διαφόρων κονδυλίων και συμβάσεων?

Στο κείμενο του site της Dominant όμως βλέπουμε και άλλο ένα όνομα. Αυτό του κυρίου Ανδρέα Ρήγα. το οποίο το ξανασυναντούμε στο site της ARCELAND.

Image

Εκεί βλέπουμε πως ο κύριος Ανδρέας Ρήγας ήταν ο επιβλέπων της επένδυσης για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σμόκοβο. Επίσης αν μπούμε στο site της εταιρίας ΔΟΜΟΚΑΤ θα πετύχουμε τον κύριο Ρήγα σε ωραία ενσταντανέ με τον κύριο τότε υπουργό Χατζηδάκη καθώς και με τον ΔΣ της ΔΕΗ.

Image

Θα ρωτήσετε τώρα, ποιά είναι πάλι αυτή ΔΟΜΟΚΑΤ; Ο Ρήγας σε ποιά εταιρία είναι? Στην ARCELON η στη ΔΟΜΟΚΑΤ? Όλα θα απαντηθούν. Η ΔΟΜΟΚΑΤ είναι κατασκευαστική εταιρία που δραστηριοποιείται και στα φωτοβολταϊκά. Επίσης είναι εργολήπτρια δημοσίων έργων όπως μπορεί να δει κανείς απο τα έργα πουδηλώνει οτι έχει κάνει στο site της.

Image

Έργα μερικών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ όπως μπορεί να δει κανείς και παρακάτω.

Image

Στην ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΕ λοιπόν που απο δίπλα έχει την ΔΟΜΟΚΑΤ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ είναι μέτοχος ο Ανδρέας Ρήγας.Image

Image

Να θυμίσω πως, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Ανδρέας Ρήγας είναι και μέλος της ομάδας Μουρούτη. Πέραν αυτού όμως μια εταιρία του Μουρούτη έχει κάνει τα απαραίτητα για να εισαχθεί η ΔΟΜΟΚΑΤ στο χρηματιστήριο της Βουλγαρίας.

Image

Πώς λοιπόν μετά από όλα αυτά ο κύριος Χρήστος Μουρούτης διατείνεται ότι δεν έχει επιχειρηματική και πολιτική σχέση με την Ελλάδα? Πώς γίνεται ο αδερφός του να μην τα γνωρίζει όλα αυτά? Κάποιος λέει ψέμματα. Πως γίνεται η εταιρία του κυρίου Μουρούτη να παρέχει υπηρεσίες σε ελληνικές εταιρίες που είναι εργολήποτες δημοσίων έργων και έργων ΑΠΕ χρηματοδοτούμενων απο το κράτος, να έχει στην εταιρία του μετόχους τους και να το αρνείται όταν γίνεται αναφορά?

Μερικά μόνο ερωτήματα που προκύπτουν απο τα παραπάνω στοιχεία. Περισσότερα για την υπόθεση θα σας έχω την επόμενη Δευτέρα στο The Barber Shop (σήμερα δε θα παίξουμε μπαρμπέρικο)

Ένα σχόλιο

  1. Παράθεμα: Απειλές κατά εργαζόμενων του υπεύθυνου ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, ποιός είναι | εργασιακό δελτίο
  2. Παράθεμα: Ότι είναι νόμιμο (;) είναι και ηθικό; Εεε κύριε Μουρούτη; « Νοθεία στο ψέμα

Σχολιάστε